Bikkeltjes met lef

 

Bikkeltjes met lef is een weerbaarheidstraining voor kinderen van 4 t/m 7 jaar gericht op het ontwikkelen van een beter zelfvertrouwen, positief zelfbeeld en het leren omgaan met nieuwe/spannende situaties. De kinderen leren beter voor zichzelf op te komen waardoor ze lekkerder in hun vel zitten.

 

We leren hoe je staat, loopt, kijkt en klinkt als een Bikkel (assertief gedrag). Bikkelboy Bob helpt ons hierbij. De verschillen met sub assertief/onzeker gedrag zien we bij Piepmiep Paula terwijl Woeste Willem agressiever gedrag laten zien. Het gaat hier om fundamentele basisvaardigheden als duidelijk nee zeggen, stevig staan, iemand aankijken, met luide stem praten. Ontspannen en relativeren leren we van Chill Bill. Ouders worden actief betrokken middels ouderbrieven met handige tips uit het BikkelDoeBoek.

 

De trainingen bestaan uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 1 uur per sessie. Een sessie bestaat uit een kleine groep van maximaal 4 kinderen. Ook kan de bikkeltraining individueel gegeven worden.  Er wordt na afloop van elke sessie een thuis opdracht meegegeven om verder te kunnen oefenen.

 

De trainingsdagen kunnen in overleg worden ingepland. 

Ook is het mogelijk om thuis of op school de training te volgen. 

 

Opgave kan via info@unikco.nl of neem contact op met 0681925725